retete culinare

Placinta cu Sunca si Spanac

Placinta cu Sunca si Spanac


Meniu:
mic dejun

Timp preparare: 90 minute

Ingrediente:
Pentru 4 portii
Pentru aluat
250 g faina alba
25 g drojdie
130 ml apa calduta
1 praf zahar
1 lingurita sare
2 linguri de ulei de masline

Pentru umplutura
600 g spanac, 3 fire ceapa verde
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
300 g sunca fiarta taiata in felii groase
50 g cascaval
2 linguri smantana pentru gatit
sare, piper macinat, nucsoara rasa


Mod preparare:


Sunca fiarta poate fi inlocuita cu sunca de curca, sau carnea poate fi inlocuita cu branza sfaramata de oaie.

  1. Se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura in centru si se sfarama drojdia in aceasta, apoi se incorporeaza zaharul, 3 linguri de apa si putina faina. Se acopera si se lasa la crescut 10 minute, intr-un loc cald. Se adauga restul de apa, sarea si uleiul, apoi totul se framanta bine. Se lasa la crescut aprox. 40 minute.
  2. Se spala spanacul, se fierbe, se strecoara si se toaca. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga spanacul, usturoiul pisat si totul se caleste 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se lasa la racit. Se taie sunca in cubulete, apoi se adauga peste spanac, alaturi de cascaval. Se preincalzeste cuptorul la 200°C.
  3. Se intinde aluatul pe un tocator dat cu faina sub forma de dreptunghi (30x25 cm). Se intinde umplutura pe jumatatea mare a dreptunghiului, se rasfrange cealalta jumatate, se apasa marginile si se pregateste placinta pentru copt.

Sfaturi Utile:
- Placinta se aseaza cu grija, cu ajutorul a 2 cutite de tort, intr-o tava unsa cu grasime sau aluatul se intinde de la inceput in tava si se umple acolo.
- Inainte de copt, aluatul se da cu smantana dulce. Se baga la cuptor (pozitia 3-4) si se coace aprox. 30 minute. Smantana poate fi imbogatita, dupa gust, si cu 1 galbenus.
Pofta buna!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Placinte si Aluaturi - Placinte cu Carne

Placinta cu Sunca si Spanac
Placinta cu Sunca si Spanac
Timp
90 min
Categorie
Placinte cu Carne
Meniu
Mic Dejun


Sunca fiarta poate fi inlocuita cu sunca de curca, sau carnea poate fi inlocuita cu branza sfaramata de oaie.

  1. Se cerne faina intr-un vas, se face . . . Detalii