retete culinare

Aluat de Pizza

Aluat de Pizza


Meniu:
pranz

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:

400 g faina
30 g drojdie de bere
1 lingurita zahar
250 ml+3-4 linguri apa calda
2 linguri ulei
1/2 lingurita zare


Mod preparare:


 1. Drojdia de bere se freaca cu zahar, peste care se adauga 3-4 linguri de apa calda si o lingura de faina, se lasa un sfert de ora. Acest continut de drojdie cu faina si zahar, sarea, uleiul si 250 ml de apa calda se toarna peste restul de faina.Se framanta aluatul si se lasa la cald o jumatatea de ora, sa dospeasca.
 2. Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in patru parti, se face din fiecare bucata cate un bulgaras, se presara cu faina si se mai lasa la crescut 30 de minute.
 3. Dupa ce au crescut, se mai framanta o data apoi se intind foile, se asaza in tava. Se acopera cu ingrediente si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins.

Sfat:

- Drojdia se poate amesteca direct cu faina, fara a se freca in prealabil cu zahar, apa calda si faina.

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Placinte si Aluaturi - Aluaturi

Aluat de Pizza
Aluat de Pizza
Timp
60 min
Categorie
Aluaturi
Meniu
Pranz


 1. Drojdia de bere se freaca cu zahar, peste care se adauga 3-4 linguri de apa calda si o lingura de faina, se lasa un sfert de ora. Acest continut de drojdie . . . Detalii

Aluat de Pizza 8 Minute la Tigaie
Aluat de Pizza 8 Minute la Tigaie
Timp
30 min
Categorie
Aluaturi
Meniu
Pranz

 1. Amestecam drojdia cu zaharul si frecam un pic pana se lichefiaza. Turnam peste ea 50 ml apa fierbinte (nu fiarta) si o lingurita de faina;
Detalii

Aluat Dospit
Aluat Dospit
Timp
95 min
Categorie
Aluaturi
Meniu
Pranz


 1.
Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora.
Detalii

Blat De Pizza
Blat De Pizza
Timp
45 min
Categorie
Aluaturi
Meniu
Pranz


 1. Amestecati intr-un castron drojdia cu o lingura de faina, trei linguri de apa calda si putin zahar pana obtineti o pasta omogena. . . . Detalii

Aluat Crocant De Pizza
Aluat Crocant De Pizza
Timp
45 min
Categorie
Aluaturi
Meniu
Mic Dejun


 1.
Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute.
 2. Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu . . . Detalii

Aluat de Taitei
Aluat de Taitei
Timp
20 min
Categorie
Aluaturi
Meniu
Pranz


 1. Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouăle adăugând şi două coji cu apă . . . Detalii

Aluat Frantuzesc
Aluat Frantuzesc
Timp
90 min
Categorie
Aluaturi
Meniu
Deserturi


Conditiile   necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt:
 - Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta . . . Detalii