retete culinare

Ghiveci

Ghiveci


Meniu:
cina

Timp preparare: 200 minute

Ingrediente:
600 g carne
1 kg legume asortate
2 linguri untura
Sare
Unt proaspat cat o nuca


Mod preparare:


 1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la prajit 10-15 min apoi se adauga sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.
 2. Se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si 1/2 telina in felii subtiri, se curata o mana de bame, una de mazare, una de fasole verde. Se curata un dovlecel si se taie in bucati potrivite, precum si o vanata care se opareste si apoi se scurge bine.
 3. Daca se gaseste conopida, se pun si cateva buchete de conopida. La sfarsit se adauga 2 — 3 rosii taiate in doua, un ardei gras taiat marunt si cativa cartofi curatiti si taiati in bucati ca si dovleceii. Se aseaza randuri de zarzavat si de carne intr-o tava ce merge la cuptor.
 4. Se adauga sare si untura cat trebuie.
Se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit. Daca scade prea tare mai inainte de a fi zarzavatul fiert, se adauga putina apa. Nu se umbla cu lingura ca sa nu se sfarame zarzavatul; se misca usor cratita intr-o parte si in alta, pentru a nu se prinde pe fund.
 5. Cand este aproape gata, se ia capacul, se lasa sa se rumeneasca putin deasupra si se adauga cateva bucatele de unt proaspat.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Porc, Vita, Vitel, Miel, Oaie - Retete cu carne de Vita si Vitel

Muschi de Vitel cu sos condimentat
Muschi de Vitel cu sos condimentat
Timp
100 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz

 1.
Carnea se freaca cu sare si piper si se leaga (vezi Sfaturi utlie). Legumele se spala si se curata, iar ceapa se taie in doua.
 2. Intr-un vas . . . Detalii
Fondue Oriental
Fondue Oriental
Timp
50 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


- Legumele trebuiesc taiate doar imediat inainte de servire, deoarece datorita luminii si aerului vitaminele si materiile minerale se deterioreaza; eventual . . . Detalii

 Rulouri de Carne (Varietati)
Rulouri de Carne (Varietati)
Timp
70 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


-Carnea de vita trebuie cumparata cu mare grija: cel mai bine este daca o cumparati de la un macelar de incredere.

 1. Se inmoaie . . . Detalii

Curry de Vita Indian
Curry de Vita Indian
Timp
95 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina

 Partile cele mai slabe din vita sunt gatul si spata.

 1. Se taie carnea in cubulete, ca pentru tocanita. Se curata ceapa si usturoiul si . . . Detalii

Friptura de Vitel cu Legume
Friptura de Vitel cu Legume
Timp
45 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


-Muschiuletul contine mai putina grasime, decat alte tipuri de carne

 1. Se spala carnea cu apa rece, se sterge bine si se da cu . . . Detalii

Ramstec cu Unt Condimentat
Ramstec cu Unt Condimentat
Timp
30 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


Muschiuletul de vita este mereu slab si fraged: chiar daca este destul de scump, mancarurile preparate din acesta vor fi excelente.

Detalii

File de Muschi clasic
File de Muschi clasic
Timp
40 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina

Fierul continut in carnea de vita se absoarbe in corpul uman de 3-5 ori mai bine decat fierul din hrana vegetala.

 1. Se clatesc repede feliile de carne sub un jet . . . Detalii
Frigarui de Vita cu sos de Iaurt
Frigarui de Vita cu sos de Iaurt
Timp
50 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


Daca preparati pe gratar cu carbuni, puneti sub frigarui o folie de aluminiu, pentru ca grasimea topita sa nu aprinda jarul.

 1. Se . . . Detalii

Antricot de Vita cu Legume
Antricot de Vita cu Legume
Timp
30 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


Carnea slaba de vita si legumele alcatuiesc o mancare foarte sanatoasa.

 1. Se curata legumele pentru supa si se spala ceapa, dar nu . . . Detalii

Rulouri de Vita in Sos de Rosii
Rulouri de Vita in Sos de Rosii
Timp
110 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


Ca aperitiv serviti paste.

 1. Se decongeleaza spanacul si se preseaza. Ceapa se toaca marunt, iar jumatate se caleste in 20 g unt, . . . Detalii

Muschiulet De Vita Si Ardei
Muschiulet De Vita Si Ardei
Timp
50 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Mic Dejun


Uleiul este mai sanatos pentru organism decat grasimea animala, folositi ulei vegetal la gatit.

 1. Se da in clocot orezul intr-o . . . Detalii

Cordon Bleu
Cordon Bleu
Timp
25 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


Va contine mai putin colesterol, daca in loc de unt, la prajit se foloseste ulei de floarea-soarelui.

 1. Se spala feliile de carne . . . Detalii

Tocanita de Vita cu Vin
Tocanita de Vita cu Vin
Timp
110 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina
  Dupa preferinta, se pot folosi mai multe legume, crescand in acest fel continutul de vitamine, materii nutritive si minerale.

 1. Se curata si se toaca ceapa. Se taie . . . Detalii
Cartofi la cuptor cu Carne Tocata
Cartofi la cuptor cu Carne Tocata
Timp
70 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


- Mancare simpla, dar delicioasa: cartofi, carne tocata si rosii sub o crusta de cascaval.
- Aceasta mancare este saraca in calorii, deoarece se prepara . . . Detalii

Rasol de Vaca
Rasol de Vaca
Timp
200 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Carnea cea mai gustoasă pentru rasol este mugurul de piept, fluierul şi carnea de la coadă.
 2. Se . . . Detalii

Rasol cu Smantana
Rasol cu Smantana
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se scoate carnea de pe coaste, se face o ruladă (sul), se leagă cu aţă şi se pune la fiert ca mai sus, . . . Detalii

Tocana
Tocana
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se alege came de la piept, mai grasă, sau came de pe coaste. Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se . . . Detalii

Gulas cu Galuste
Gulas cu Galuste
Timp
30 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte cu o lingură de untură. Se adaugă ceapa . . . Detalii

Cartofi cu Carne
Cartofi cu Carne
Timp
100 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o . . . Detalii

Praz cu Carne
Praz cu Carne
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se pune carnea la foc, la fel ca pentru mâncarea de cartofi; nu se pune ceapă, deoarece prazul are el singur miros tare. Se . . . Detalii

Morcovi cu Carne
Morcovi cu Carne
Timp
45 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se pune carnea la foc la fel ca pentru mâncarea cu cartofl. Se curăţă morcovii. Dacă sunt mari, se taie felii . . . Detalii

Fasole Boabe cu Carne
Fasole Boabe cu Carne
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se pregăteşte carnea la fel ca pentru mâncarea cu cartofi. Se alege fasole care nu lasă coji şi se fierbe separat, . . . Detalii

Fasole Verde cu Carne
Fasole Verde cu Carne
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjeşte cu două cepe tăiate mărunt şi cu o lingură de . . . Detalii

Bame cu Carne
Bame cu Carne
Timp
45 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se pregăteşte carnea ca pentru mâncarea cu cartofi. Între timp se curăţă bamele de codiţă, se . . . Detalii

Vinete cu Carne
Vinete cu Carne
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se pregăteşte camea ca pentru mâncarea cu cartofi. Se taie câteva vinete, fără să se cureţe de coajă, . . . Detalii

Vitel cu Ciuperci
Vitel cu Ciuperci
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o . . . Detalii

Tocana de Vitel
Tocana de Vitel
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o . . . Detalii

Papricas de Vitel
Papricas de Vitel
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o . . . Detalii

Vitel cu Dovlecei
Vitel cu Dovlecei
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se prăjeşte carnea de viţel în unt sau în untură, cu ceapă şi puţină făină. Se . . . Detalii

Ciulama de Vitel
Ciulama de Vitel
Timp
80 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se taie carnea în bucăţele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apă rece şi Sare. Carnea trebuie să fie . . . Detalii

Piept de Vitel Umplut
Piept de Vitel Umplut
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se alege o bucată de carne de la piept. Se scot oasele cu grijă, ca să nu se sfărâme carnea, trăgându-le pe rând . . . Detalii

Pulpa de Vitel la Tava
Pulpa de Vitel la Tava
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se alege o pulpă cam de 1,500 kg. Se dă Sare, se ţine o jumătate de oră, se pune apoi în tavă, se unge cu unt . . . Detalii

Pulpa de Vitel Impanata
Pulpa de Vitel Impanata
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se alege o pulpă cam de 1,500 kg. Se sărează. Se împănează cu bucăţi de slănină. Se . . . Detalii

Friptura de Vitel de la Rinichi
Friptura de Vitel de la Rinichi
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina

 1. Se alege o bucată de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scoţând grăsimea dimprejur. Cu un cuţit ascuţit se desfac . . . Detalii

Rulade de Vitel
Rulade de Vitel
Timp
100 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea felii ca pentru şniţele, de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subţia aproape la . . . Detalii

Snitel Vienez
Snitel Vienez
Timp
45 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie . . . Detalii

Prune Uscate cu Carne
Prune Uscate cu Carne
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se pregateste carnea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa. Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne, cand . . . Detalii

Gutui cu Carne
Gutui cu Carne
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . . Detalii

Pere cu Carne
Pere cu Carne
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . . Detalii

Varza Dulce cu Carne
Varza Dulce cu Carne
Timp
200 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . . Detalii

Varza Acra cu Carne
Varza Acra cu Carne
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . . Detalii

Ghiveci
Ghiveci
Timp
200 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . . Detalii

Friptura Inabusita
Friptura Inabusita
Timp
80 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina si cu usturoi, se leaga, pentru a capata o forma si se . . . Detalii

Rulada Umpluta cu Ficat
Rulada Umpluta cu Ficat
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se alege carne de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, astlel incat sa se obtina o fasie de 1 cm grosime. Se . . . Detalii

Snitel Rusesc
Snitel Rusesc
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea in felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund pana cand carnea incepe aproape sa se rupa. Daca are pielite . . . Detalii

Friptura la Tava
Friptura la Tava
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se alege carne macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se aseaza intr-o tava cu ceapa taiata felii . . . Detalii

Antricoate la Gratar
Antricoate la Gratar
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Antricoatele trebuie sa fie proaspete, nu insa din ziua in care a fost taiata vita, ci tinute pana a doua sau a treia zi. Altfel sunt tari, . . . Detalii

Antricoate cu Ceapa Prajita
Antricoate cu Ceapa Prajita
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie ceapa in felii foarte subtiri. Se infierbanta uleiul si cand acesta este bine incins, se . . . Detalii

Biftec in Faina
Biftec in Faina
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se curata muschiul de pielite, se taie in bucati potrivite. Se sareaza. Se usuca bine cu o carpa, se dau prin faina, se frig in untura . . . Detalii

Snitel de Vitel
Snitel de Vitel
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Una din conditiile pentru ca snitelul sa reuseasca bine este ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se . . . Detalii

Cotlete de Vitel Pane
Cotlete de Vitel Pane
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Pranz


 1. Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la sira spinarii si pielita din lungul osului.
 2. . . . Detalii

Picioare de Vitel Rasol
Picioare de Vitel Rasol
Timp
80 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma. . . . Detalii

Picioare de Vitel cu Sos
Picioare de Vitel cu Sos
Timp
80 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma. . . . Detalii

Tuslama de Burta
Tuslama de Burta
Timp
80 min
Categorie
Retete cu carne de Vita si Vitel
Meniu
Cina


 1. Se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel. Se pun la fiert in apa, cu un . . . Detalii