retete culinare

Risoto cu Limba

Risoto cu Limba


Meniu:
cina

Timp preparare: 90 minute

Ingrediente:
1 ceasca orez
1 limba de vitel
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
3 linguri unt
1 lingura faina
Unt proaspat cat o nuca
100 g branza rasa
Sare


Mod preparare:


 1. Se fierbe o limba de vitel(vezi: Mancare din Porc, Vita, Vitel, Miel, Oaie - Organe)  cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie in cuburi mici.
 2. Se face un sos gros ca o smantana, dintr-o lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama in care a fiert limba si se amesteca cu bucatile de limba.
 3. Se prajeste usor in unt orezul si se stinge cu doua cesti de zeama limpezita in care a fiert limba. Cand orezul este fiert, se amesteca cu putin unt proaspat si cu 100 g de branza rasa usor, pentru a nu se sfarama orezul.
 4. Se pune intr-o forma cu gaura mare, bine unsa cu unt. Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se aseaza limba. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

                                                                        
2011-07-30





CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Porc, Vita, Vitel, Miel, Oaie - Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)

Creier Fiert
Creier Fiert
Timp
100 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot . . . Detalii

Creier Pane
Creier Pane
Timp
100 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot . . . Detalii

Creier cu Rosii la Cuptor
Creier cu Rosii la Cuptor
Timp
100 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot . . . Detalii

Limba Rasol
Limba Rasol
Timp
100 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate . . . Detalii

Limba cu Sos de Smantana
Limba cu Sos de Smantana
Timp
250 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate . . . Detalii

Limba cu Sos de Rosii
Limba cu Sos de Rosii
Timp
250 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate . . . Detalii

Limba Rece cu Masline
Limba Rece cu Masline
Timp
250 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate . . . Detalii

Limba Umpluta
Limba Umpluta
Timp
150 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se fierbe Iimba. Se curăţă de piele şi se taie grăsimea şi carnea dinspre gâtlej, astfel încât să . . . Detalii

Limba Pane
Limba Pane
Timp
60 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se fierbe limba, se curăţă de piele şi se taie felii subţiri, Se taie carnea felii de 1 cm grosime. Se bat . . . Detalii

Ficat de Vitel Inabusit
Ficat de Vitel Inabusit
Timp
90 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Se curăţă ficatul de pieliţa de deasupra. Se împănează cu câteva bucăţele de slănină. Se . . . Detalii

Budinca de Ficat
Budinca de Ficat
Timp
90 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă ficatul de pieliţe şi de vine. Se dă de două ori prin maşină, împreună cu . . . Detalii

Rosii Umplute cu Ficat
Rosii Umplute cu Ficat
Timp
60 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Se aleg rosii netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Ficatul se taie felii si se prajeste usor in unt. Se trece apoi prin . . . Detalii

Ficat Prajit in Tigaie
Ficat Prajit in Tigaie
Timp
60 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi uscat bine intr-o carpa curata. Se . . . Detalii

Ficat la Gratar
Ficat la Gratar
Timp
60 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Se curata ficatul si se taie felii cat mai egale ca grosime. Se presoara cu putin piper, se ung cu unt si se pun la fript pe gratarul . . . Detalii

Mancare de Rinichi
Mancare de Rinichi
Timp
40 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc, deoarece da miros greu . . . Detalii

Mancare de Rinichi cu Creier
Mancare de Rinichi cu Creier
Timp
50 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc, deoarece da miros greu . . . Detalii

Mancare de Rinichi cu Ciuperci
Mancare de Rinichi cu Ciuperci
Timp
70 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc, deoarece da miros greu . . . Detalii

Ciulama de Rinichi
Ciulama de Rinichi
Timp
60 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de unt, si se stinge cu zeama de carne. Se potriveste de sare si . . . Detalii

Rinichi Fripti cu Sos de Mustar
Rinichi Fripti cu Sos de Mustar
Timp
70 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa intregi. Se infierbanta intr-o tava o lingura de unt si . . . Detalii

Rinichi Prajiti
Rinichi Prajiti
Timp
30 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Se curata rinichii, se taie felii destul de subtiri. Se infierbanta o lingura de untura. Se usuca bine rinichii cu o carpa si se pun sa se . . . Detalii

Frigarui de Rinichi de Purcel
Frigarui de Rinichi de Purcel
Timp
40 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se curata rinichii fara sa se scoata grasimea care ii inveleste. Se taie in doua in lungime, jumatatile nu se desprind insa de tot. Se . . . Detalii

Uger Pane
Uger Pane
Timp
30 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Pranz


 1. Se fierbe ugerul pana se fragezeste, in apa cu sare, o ceapa, frunza de dafin, si piper.
 2. Dupa ce s-a racorit . . . Detalii

Risoto cu Ficat
Risoto cu Ficat
Timp
60 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbinta intr-o cratita untul, se pune orezul si se amesteca pana incepe sa se . . . Detalii

Risoto cu Mancare de Rinichi
Risoto cu Mancare de Rinichi
Timp
90 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbinta intr-o cratita untul, se pune orezul si se amesteca pana incepe sa se . . . Detalii

Risoto cu Limba
Risoto cu Limba
Timp
90 min
Categorie
Organe (Creier, Limba, Ficat, Rinichi)
Meniu
Cina


 1. Se fierbe o limba de vitel(vezi: Mancare din Porc, Vita, Vitel, Miel, Oaie - Organe)  cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie . . . Detalii