retete culinare

Peste inabusit pe legume

Peste inabusit pe legume


Meniu:
cina

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:

PENTRU 4 PORTII

1 varză creaţă mică
3 morcovi mici
2 dovlecei (zucchini) mici
800 g file de biban sau şalău
2 linguri suc de lămâie
sare, piper măcinat
1 plic amestec condimente de Provence
1 l supă de carne (din cuburi condiment)


Mod preparare:

Dacă fierbeţi ingredientele doar pentru scurt timp, acestea îşi vor păstra mai mult din nutrienţi.

1. Se taie în două vaza creaţă, i se îndepărtează cotorul, i se spală frunzele şi se taie în fâşii înguste.
2. Se curăţă morcovii şi dovleceii, se spală şi se taie în felii subţiri.
3. Se spală fileurile de peşte, se şterg bine şi se stropesc cu sucul de lămâie.
4. Se amestecă legumele tocate şi se pune în sita vasului pentru aburit. Se pun deasupra fileurile de peşte, unele lângă altele, şi se condimentează cu sare, piper şi condimentul de Provence.
5. Într-o oală mare se dă în clocot supa (trebuie să fie pe o înălţime de 3 cm). Se pun deasupra sita pentru aburit, se acoperă şi se înăbuşeşte aprox. 7 minute.
6. Între timp se preîncălzeşte la cuptor 4 farfurii. se pun în acestea legumele, se aşează deasupra peştele şi se stropeşte cu puţină supă. Se serveşte alături de pâine proaspătă.

Alternativa:
Bibanul sau şalăul poate fi înlocuit cu cod sau altfel de peşte. Mâncarea se potriveşte alături de o garnitură simplă, cum ar fi o salată proaspătă, pâine albă sau cartofi.

Sfaturi:
- Regula de bază pentru prepararea peştelui: Feliile se spală, se şterg, se stropesc cu suc de lămâie şi se sărează abia înainte de gătit.
- Când este peştele e gata?: Atunci când dacă înţepăm partea cea mai groasă cu vârful unui cuţit, acesta rămâne cald când îl apropiem de buze.


CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Peste si Fructe de mare - Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)

Peste inabusit pe legume
Peste inabusit pe legume
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina

Dacă fierbeţi ingredientele doar pentru scurt timp, acestea îşi vor păstra mai mult din nutrienţi.

1. Se taie în două vaza creaţă, i se . . . Detalii
File de Biban rosu in sos de Vin alb
File de Biban rosu in sos de Vin alb
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Pranz
 
250 g file de biban rosu acopera necesarul zilnic de iod al unei personae adulte, iar valoarea nutritiva este de 114kcal/100g.

1. Se preincalzeste cuptorul la 200°C. Prazul, . . . Detalii
Pastrav aburit pe Pat de Legume
Pastrav aburit pe Pat de Legume
Timp
50 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina

Legumele completeaza excelent pestele sarac in grasimi, dar bogat in proteine valoroase.

1. Se spala pastravul in apa rece, insa fara a taia pielea! Se da pestele cu suc de lamaie, . . . Detalii
Crap Rasol
Crap Rasol
Timp
90 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina

 1. Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap, care amăreşte peştele la fiert. . . . Detalii

Piftie de Crap
Piftie de Crap
Timp
70 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă peştele ca pentru rasol. Se taie bucăţi potrivite şi se pun împreună cu capul într-o . . . Detalii

Burta de Crap in Saramura
Burta de Crap in Saramura
Timp
50 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se alege un crap mai mare, se curăţă şi se taie capul şi coada. Se despică peştele în două, în . . . Detalii

Mancare de Crap
Mancare de Crap
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se . . . Detalii

Ghiveci de Crap
Ghiveci de Crap
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă să stea până se . . . Detalii

Plachie de Crap
Plachie de Crap
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se pregăteşte peştele la fel ca pentru prăjit (vezi Retete cu Peste dulce). Se prăjesc în ulei cepele tăiate . . . Detalii

Crap la Cuptor
Crap la Cuptor
Timp
120 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea cel puţin . . . Detalii

Crap Prajit
Crap Prajit
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă peştele, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se sărează. Se pune . . . Detalii

Biban in Saramura
Biban in Saramura
Timp
50 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Bibanul se curăţă mai greu de solzi, de aceea întâi se frige şi apoi se rad solzii. Se curăţă . . . Detalii

Guvizi Prajiti
Guvizi Prajiti
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă guvizii, se sărează şi se lasă să stea o jumătate de oră. Se usucă cu o . . . Detalii

Salau cu Maioneza
Salau cu Maioneza
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se fierbe şalăul. Se scurge bine de apă, se scot cu grijă toate oasele. Carnea se desface mai uşor când . . . Detalii

Fileu de Salau Pane
Fileu de Salau Pane
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curăţă un şalău mijlociu. Se taie capul şi coada. Se desface exact în două, în lungirne.
Detalii

Stiuca Umpluta Fiarta
Stiuca Umpluta Fiarta
Timp
90 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. Cine este indemanatic face o simpla taietura pe burta, apoi cu ajutorul . . . Detalii

Stiuca Umpluta la Cuptor
Stiuca Umpluta la Cuptor
Timp
90 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. Cine este indemanatic face o simpla taietura pe burta, apoi cu ajutorul . . . Detalii

Platica la Cuptor
Platica la Cuptor
Timp
90 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curata pestele, se spala si se sareaza. Se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Se pun cateva linguri de ulei intr-o tava, se aseaza . . . Detalii

Mancare de Lin
Mancare de Lin
Timp
120 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Pranz


 1. Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii. Se spala in mai multe . . . Detalii

Iahnie de Lin
Iahnie de Lin
Timp
120 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina


 1. Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii. Se spala in mai multe . . . Detalii

Peste in crusta de Sare
Peste in crusta de Sare
Timp
50 min
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
Meniu
Cina

 1. Se curata pestele si se spala bine (eu il gatesc cu tot cu cap si coada).
 2. Pe o tava se intinde hârtia pentru copt, se adauga un pat de sare . . . Detalii