retete culinare

Rata umpluta

Rata umpluta


Meniu:
cina

Timp preparare: 100 minute

Ingrediente:

1 rata de 2 kg
2 portocale
2 mere
200 g prune uscate
2 felii de ananas
250 ml vin rosu
200 g unt
1 fir de praz
ulei de masline
ierburi de Provence
sare


Mod preparare:


 1. Intr-un castronel se amesteca 100 g de unt cu 2 lingurite cu ierburi de Provence. Se spala rata si i se cresteaza usor pieptul.  Se unge cu untul aromat si se lasa la rece 30 de minute.

 2. Se umple rata cu merele taiate in cubulete si prunele uscate. Se prinde cu scobitori si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu 50 g de unt.
Se lasa rata la cuptor, la foc moderat, timp de 1 ora. Din cand in cand, se stropeste cu sosul format in vas.

  3. Se adauga ananasul si portocalele taiate in cubulete si se stropeste cu vin. Se lasa la cuptor minim 30 de minute.

Se serveste cu prazul taiat rondele si tras in restul de unt.

Pofta buna!

2013-07-04

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Pasare - Retete cu carne de Rata si Gasca

Piept de Gasca cu Portocale
Piept de Gasca cu Portocale
Timp
40 min
Categorie
Retete cu carne de Rata si Gasca
Meniu
Cina


- Pieptul de gasca crocant la exterior, dar fraged in interior, este intr-adevar o mancare deosebita.
- Pieptul de gasca trebuie preparat in putin ulei, . . . Detalii

Gasca la cuptor
Gasca la cuptor
Timp
30 min
Categorie
Retete cu carne de Rata si Gasca
Meniu
Cina
 - Carnea de gasca nu este neaparat grea, poate fi preparata astfel incat sa devina usor digerabila.
- Secretul gastei sarace in grasimi sta in metoda de coacere: preparata conform acestei . . . Detalii
Rata umpluta
Rata umpluta
Timp
100 min
Categorie
Retete cu carne de Rata si Gasca
Meniu
Cina


 1. Intr-un castronel se amesteca 100 g de unt cu 2 lingurite cu ierburi de Provence. Se spala rata si i se cresteaza usor pieptul.  . . . Detalii