retete culinare

Turta Dulce Aromata

Turta Dulce Aromata


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 40 minute

Ingrediente:

Pentru aprox. 80 bucati

Pentru Aluat
50 g coaja de lamaie sau portocala zaharata
1 capacel palinca de cirese
2 oua, 250 g zahar brun
4 lingurite coaja rasa de lamaie
1 lingurita scortisoara macinata
1 praf piper macinat
1 praf cuisoare macinate
50 g migdale macinate
300 g faina, 1 lingurita praf de copt
100 g zahar pudra
cate un varf de cutit de cardamon,
nucsoara si ienibahar macinat
Plus
grasime pentru forma


Mod preparare:


- Condimentele din turta dulce nu doar stimuleaza apetitul, dar ajuta si la digestie.

 1.Se toaca foarte marunt coaja de lamaie sau portocala zaharata, se adauga palinca de cirese si se lasa sa stea 20 minute.
 2. Se bat bine ouale cu zaharul, pana devin cremoase, cu un mixer. Peste amestecul cu palinca se adauga coaja de lamaie, scortisoara, piperul, cuisoarele, nucsoara si ienibaharul. Se adauga migdalele macinate si se amesteca bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne peste amestecul anterior, apoi se framanta bine.
 3. Se unge tava si se preincalzeste cuptorul la 200°C. Se modeleaza din aluat cilindrii cu diametrul de aprox. 5 cm, ce apoi se taie in bucati de 2 cm. Din acestea se modeleaza cu mana data cu faina bilute egale, ce se pun in tava, unele langa altele.
 4. Se baga in cuptorul fierbinte (pozitia 3-4 a cuptorului pe gaz) si se coc aprox. 15 minute. Se scot de la cuptor si se dau prin zaharul pudra, cat sunt calde.

Sfaturi Utile:
- Zaharul pudra se toarna intr-o punga de plastic, iar apoi se pun in acesta pe rand bilutele calde. In fina, punga se agita cu precautie.
- Aceasta reteta este o varianta mai simpla a turtei dulci clasice. Reteta originala se prepara cu mult unt si este un desert indragit tot timpul anului.

Pofta buna!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Salate

Fursecuri cu Ciocolata
Fursecuri cu Ciocolata
Timp
40 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi

Pentru a reduce cantitatea de colesterol, inlocuiti untul cu margarina.
Inlocuiti faina alba cu faina integrala: in acest caz insa, este nevoie de multa apa.
Detalii

Tarta Dulce Aromata
Tarta Dulce Aromata
Timp
40 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi
Condimentele din turta dulce nu doar stimuleaza apetitul, dar ajuta si la digestie.


 1.Se toaca foarte marunt coaja de lamaie sau portocala zaharata, se adauga . . . Detalii
Turta Dulce Aromata
Turta Dulce Aromata
Timp
40 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


- Condimentele din turta dulce nu doar stimuleaza apetitul, dar ajuta si la digestie.

 1.Se toaca foarte marunt coaja de lamaie sau portocala . . . Detalii

Turta Dulce
Turta Dulce
Timp
45 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Mic Dejun


 1. Se pune mierea in vasul in care se va pregati compozitia si se amesteca pe marginea aragazului pana se moaie.
 2. Se . . . Detalii

Turta Dulce Fara Oua
Turta Dulce Fara Oua
Timp
60 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se ard intr-o cratita 150 g zahar si se sting cu 1/2 pahar de apa. Se amesteca cu 100 g zahar.
 2. Se cerne intr-un . . . Detalii

Pesmeti Economici
Pesmeti Economici
Timp
30 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune uleiul, zaharul vanilat, doua oua, doua lingurite de otet, praful de copt . . . Detalii

Pesmeti Florina
Pesmeti Florina
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. . . . Detalii

Pesmeti Deliciosi
Pesmeti Deliciosi
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din faina. Cand untul s-a inmuiat se . . . Detalii

Pesmeti cu Iaurt
Pesmeti cu Iaurt
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga bicarbonatul proaspat cernut, sare, . . . Detalii

Pesmeti cu Scortisoara
Pesmeti cu Scortisoara
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca o ceasca de caimac cu doua oua, unt topit, zahar vanilat, scortisoara, bicarbonat proaspat cernut si sare. Se pune pe masa faina, . . . Detalii

Pesmeti cu Nuci
Pesmeti cu Nuci
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat din faina, nuci trecute prin aragaz, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama de lamaie. Se . . . Detalii

Pesmeti de Nurenberg
Pesmeti de Nurenberg
Timp
70 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se adauga faina, ouale, nuci sau migdale . . . Detalii

Saratele
Saratele
Timp
60 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de carne si sare.
 2. Se framanta un . . . Detalii

Tarta cu Fructe Crude
Tarta cu Fructe Crude
Timp
60 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar, sare, o lingura de apa foarte rece, oul si . . . Detalii

Tarta cu Marmelada
Tarta cu Marmelada
Timp
90 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la rece.
 2. O treime . . . Detalii

Tarta cu Prune Necojite
Tarta cu Prune Necojite
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia potrivit de groasa si se aseaza intr-o tava . . . Detalii

Tarta cu Crema
Tarta cu Crema
Timp
70 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe (vezi: Fursecuri, Pateuri, Tarte / Tarta cu Fructe Crude) din faina, ou, unt, apa . . . Detalii

Nuga
Nuga
Timp
120 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca bine intr-un cazanel albusurile cu mierea si zaharul, pana creste compozitia ca o spuma (se freaca cel putin o jumatate de ora). . . . Detalii