Ingrediente: 200 g faina 200 g nuci 200 g zahar 2 oua 1 galbenus Coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie Un praf de sare
Mod preparare:
1. Se face un aluat din faina, nuci trecute prin aragaz, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama de lamaie. Se framanta bine. 2. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se taie forme mici si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. 3. Se presoara cu zahar, se coc la foc potrivit.
Pentru a reduce cantitatea de colesterol, inlocuiti untul cu margarina. Inlocuiti faina alba cu faina integrala: in acest caz insa, este nevoie de multa apa. Detalii
Tarta Dulce Aromata
Timp 40 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
Condimentele din turta dulce nu doar stimuleaza apetitul, dar ajuta si la digestie.
1.Se toaca foarte marunt coaja de lamaie sau portocala zaharata, se adauga . . .
Detalii
Turta Dulce Aromata
Timp 40 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
- Condimentele din turta dulce nu doar stimuleaza apetitul, dar ajuta si la digestie.
1.Se toaca foarte marunt coaja de lamaie sau portocala . . .
Detalii
Turta Dulce
Timp 45 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Mic Dejun
1. Se pune mierea in vasul in care se va pregati compozitia si se amesteca pe marginea aragazului pana se moaie. 2. Se . . .
Detalii
Turta Dulce Fara Oua
Timp 60 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se ard intr-o cratita 150 g zahar si se sting cu 1/2 pahar de apa. Se amesteca cu 100 g zahar. 2. Se cerne intr-un . . .
Detalii
Pesmeti Economici
Timp 30 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune uleiul, zaharul vanilat, doua oua, doua lingurite de otet, praful de copt . . .
Detalii
Pesmeti Florina
Timp 80 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. . . .
Detalii
Pesmeti Deliciosi
Timp 80 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din faina. Cand untul s-a inmuiat se . . .
Detalii
Pesmeti cu Iaurt
Timp 80 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga bicarbonatul proaspat cernut, sare, . . .
Detalii
Pesmeti cu Scortisoara
Timp 80 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se freaca o ceasca de caimac cu doua oua, unt topit, zahar vanilat, scortisoara, bicarbonat proaspat cernut si sare. Se pune pe masa faina, . . .
Detalii
Pesmeti cu Nuci
Timp 80 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se face un aluat din faina, nuci trecute prin aragaz, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama de lamaie. Se . . .
Detalii
Pesmeti de Nurenberg
Timp 70 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se adauga faina, ouale, nuci sau migdale . . .
Detalii
Saratele
Timp 60 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de carne si sare. 2. Se framanta un . . .
Detalii
Tarta cu Fructe Crude
Timp 60 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar, sare, o lingura de apa foarte rece, oul si . . .
Detalii
Tarta cu Marmelada
Timp 90 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la rece. 2. O treime . . .
Detalii
Tarta cu Prune Necojite
Timp 80 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia potrivit de groasa si se aseaza intr-o tava . . .
Detalii
Tarta cu Crema
Timp 70 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe (vezi: Fursecuri, Pateuri, Tarte / Tarta cu Fructe Crude) din faina, ou, unt, apa . . .
Detalii
Nuga
Timp 120 min
Categorie Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu Deserturi
1. Se freaca bine intr-un cazanel albusurile cu mierea si zaharul, pana creste compozitia ca o spuma (se freaca cel putin o jumatate de ora). . . .
Detalii