retete culinare

Fursecuri cu Ciocolata

Fursecuri cu Ciocolata


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 40 minute

Ingrediente:
PENTRU 24 FURSECURI

50 g unt
3 linguri zahar brun
3 linguri zahar alb
1 plic zahar vanilat
1 albus
100 g faina integrala
100 g faina alba
1 lingurita praf de copt
3 linguri de apa
100 g ciocolata alimentara maruntita

PLUS
unt pentru ungerea tavii


Mod preparare:

Pentru a reduce cantitatea de colesterol, inlocuiti untul cu margarina.
Inlocuiti faina alba cu faina integrala: in acest caz insa, este nevoie de multa apa.



 1.Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se ung cu unt doua tavi si se pun deoparte.
 2. Se bate untul cu zaharul, zaharul brun si cel vanilat, cu mixerul, la putere medie, apoi se inglobeaza treptat albusul.
 3. Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga treptat peste crema de unt, alternant cu apa: se incepe si se termina cu faina. In final se adauga ciocolata maruntita.
 4. Cu o lingura se pun gramajoare de aluat in cele doua tavi unse, avand grija sa se lase suficient spatiu intre fursecuri. Se baga la cuptor si se coc 10-12 minute (pozitia 2-3 a cuptorului pe gaz), pana cand fursecurile devin aurii. Se scot din cuptor pe un tocator dat cu faina sau pe un grilaj si se lasa sa se raceasca complet.

Alternativa:
Pentru a prepara fursecurile si mai rapid, ungeti cu unt o tava patrata de aprox. 22 cm, intindeti aluatul in aceasta, coaceti 20 minute, iar dupa ce se raceste, taiati-l in patratele.


Sfaturi:

- Intre gramajoarele de aluat trebuie lasata o distanta de cel putin 3 cm, pentru ca fursecurile sa nu se atinga.
- Pentru copt folositi intotdeauna unt sau margarina pentru copt. Si uleiul vegetal este potrivit pentru copt. Margarina slaba are un continut mare de apa, de aceea nu este potrivita pentru copt.
- Margarina saraca in calorii contine doar jumatate din cantitatea de grasime continuta de margarina pentru copt.
- Folositi acest fel de margarina, doar daca este indicata de reteta.





CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Salate

Fursecuri cu Ciocolata
Fursecuri cu Ciocolata
Timp
40 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi

Pentru a reduce cantitatea de colesterol, inlocuiti untul cu margarina.
Inlocuiti faina alba cu faina integrala: in acest caz insa, este nevoie de multa apa.
Detalii

Tarta Dulce Aromata
Tarta Dulce Aromata
Timp
40 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi
Condimentele din turta dulce nu doar stimuleaza apetitul, dar ajuta si la digestie.


 1.Se toaca foarte marunt coaja de lamaie sau portocala zaharata, se adauga . . . Detalii
Turta Dulce Aromata
Turta Dulce Aromata
Timp
40 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


- Condimentele din turta dulce nu doar stimuleaza apetitul, dar ajuta si la digestie.

 1.Se toaca foarte marunt coaja de lamaie sau portocala . . . Detalii

Turta Dulce
Turta Dulce
Timp
45 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Mic Dejun


 1. Se pune mierea in vasul in care se va pregati compozitia si se amesteca pe marginea aragazului pana se moaie.
 2. Se . . . Detalii

Turta Dulce Fara Oua
Turta Dulce Fara Oua
Timp
60 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se ard intr-o cratita 150 g zahar si se sting cu 1/2 pahar de apa. Se amesteca cu 100 g zahar.
 2. Se cerne intr-un . . . Detalii

Pesmeti Economici
Pesmeti Economici
Timp
30 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune uleiul, zaharul vanilat, doua oua, doua lingurite de otet, praful de copt . . . Detalii

Pesmeti Florina
Pesmeti Florina
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. . . . Detalii

Pesmeti Deliciosi
Pesmeti Deliciosi
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din faina. Cand untul s-a inmuiat se . . . Detalii

Pesmeti cu Iaurt
Pesmeti cu Iaurt
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga bicarbonatul proaspat cernut, sare, . . . Detalii

Pesmeti cu Scortisoara
Pesmeti cu Scortisoara
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca o ceasca de caimac cu doua oua, unt topit, zahar vanilat, scortisoara, bicarbonat proaspat cernut si sare. Se pune pe masa faina, . . . Detalii

Pesmeti cu Nuci
Pesmeti cu Nuci
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat din faina, nuci trecute prin aragaz, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama de lamaie. Se . . . Detalii

Pesmeti de Nurenberg
Pesmeti de Nurenberg
Timp
70 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se adauga faina, ouale, nuci sau migdale . . . Detalii

Saratele
Saratele
Timp
60 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de carne si sare.
 2. Se framanta un . . . Detalii

Tarta cu Fructe Crude
Tarta cu Fructe Crude
Timp
60 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar, sare, o lingura de apa foarte rece, oul si . . . Detalii

Tarta cu Marmelada
Tarta cu Marmelada
Timp
90 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la rece.
 2. O treime . . . Detalii

Tarta cu Prune Necojite
Tarta cu Prune Necojite
Timp
80 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia potrivit de groasa si se aseaza intr-o tava . . . Detalii

Tarta cu Crema
Tarta cu Crema
Timp
70 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe (vezi: Fursecuri, Pateuri, Tarte / Tarta cu Fructe Crude) din faina, ou, unt, apa . . . Detalii

Nuga
Nuga
Timp
120 min
Categorie
Fursecuri, Pateuri, Tarte
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca bine intr-un cazanel albusurile cu mierea si zaharul, pana creste compozitia ca o spuma (se freaca cel putin o jumatate de ora). . . . Detalii