retete culinare

Chec cu Rahat

Chec cu Rahat


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 70 minute

Ingrediente:
2 oua
280 g faina
200 g zahar
150 g ulei
150 g lapte
1/2 lingurita bicarbonat
4 — 5 bucati rahat
½ pahar nuci amestecate cu stafide
Coaja de portocale din dulceata
Unt pentru uns forma


Mod preparare:


 1. Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor. Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca si stafidele.
 2. Se unge forma cu unt si se presoara faina. Se toarna o parte din compozitie, se aseaza bucatile de rahat (dupa ce au fost facute mici suluri cu mana), se toarna restul de compozitiie.
 3. Se coace circa o ora la foc potrivit.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Deserturi - Checuri

Alt Fel de Chec
Alt Fel de Chec
Timp
60 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pudra sau tos, fin cernut, si galbenusurile puse pe rand. Se pregateste laptele rece si . . . Detalii

Chec
Chec
Timp
60 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca galbenusurile cu zaharul si scortisoara pisata. Se adauga incet faina, doua linguri de apa calduta, sarea, praful de copt, cele . . . Detalii

Chec cu Stafide
Chec cu Stafide
Timp
80 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se bat bine cinci oua intregi cu atat zahar cat cantaresc ouale. Se adauga incet aceeasi cantitate de faina cernuta, aceeasi cantitate de . . . Detalii

Chec cu Rahat
Chec cu Rahat
Timp
70 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor. Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar . . . Detalii

Chec cu Marmelada
Chec cu Marmelada
Timp
70 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca marmelada cu doua linguri de lapte (sau de apa) pana se face ca o crema. Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul, vanilia si rom . . . Detalii

Chec cu struguri
Chec cu struguri
Timp
70 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Boabele de struguri se taie in jumatati si se curata de samburi, apoi se pudreaza cu 2 linguri de faina.
 2. Restul de faina se pune intr-un bol mare . . . Detalii