retete culinare

Alt Fel de Chec

Alt Fel de Chec


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
3 oua
50 g unt proaspat
225 g zahar pudra
125 g lapte
225 g faina
1 pachet praf de copt
Unt pentru uns forma


Mod preparare:


 1. Se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pudra sau tos, fin cernut, si galbenusurile puse pe rand. Se pregateste laptele rece si faina cernuta, in care s-a amestecat un pachet de praf de copt.
 2. Cand untul a cuprins bine galbenusurile si zaharul, se pune alternand lapte si faina, amestecand continuu. La sfarsit se adauga cele trei albusuri batute spuma.
 3. Se unge cu unt o forma rotunda de tort sau una dreptunghiulara, se toarna compozitia si se coace la foc bun. Se taie dupa ce s-a racorit.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Deserturi - Checuri

Alt Fel de Chec
Alt Fel de Chec
Timp
60 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca spuma untul proaspat, se adauga zaharul pudra sau tos, fin cernut, si galbenusurile puse pe rand. Se pregateste laptele rece si . . . Detalii

Chec
Chec
Timp
60 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca galbenusurile cu zaharul si scortisoara pisata. Se adauga incet faina, doua linguri de apa calduta, sarea, praful de copt, cele . . . Detalii

Chec cu Stafide
Chec cu Stafide
Timp
80 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se bat bine cinci oua intregi cu atat zahar cat cantaresc ouale. Se adauga incet aceeasi cantitate de faina cernuta, aceeasi cantitate de . . . Detalii

Chec cu Rahat
Chec cu Rahat
Timp
70 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor. Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar . . . Detalii

Chec cu Marmelada
Chec cu Marmelada
Timp
70 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca marmelada cu doua linguri de lapte (sau de apa) pana se face ca o crema. Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul, vanilia si rom . . . Detalii

Chec cu struguri
Chec cu struguri
Timp
70 min
Categorie
Checuri
Meniu
Deserturi


 1. Boabele de struguri se taie in jumatati si se curata de samburi, apoi se pudreaza cu 2 linguri de faina.
 2. Restul de faina se pune intr-un bol mare . . . Detalii