retete culinare

Broccoli in Unt cu Usturoi

Broccoli in Unt cu Usturoi


Meniu:
cina

Timp preparare: 25 minute

Ingrediente:

Pentru 4 portii

1 kg broccoli
120 ml vin alb sec
1 lingurita sare
2 catei de usturoi
120 g unt, 50 g parmezan
1/2 cub-condiment pentru supa de carne
piper negru macinat


Mod preparare:


- Broccoli trebuie spalat rapid, deoarece daca sta mult timp in apa, poate pierde chiar si 20% din continutul de vitamina C, de 115 mg/100 g.

 1. Se spala broccoli sub un jet de apa si se scurge. Se indeparteaza frunzele si buchetelele ofilite si se taie buchetelele sanatoase. Tulpina buchetelelor se curata, se taie scurt si se cresteaza la capat, in cruce.
 2. Se fierbe cubul-condiment in 120 ml apa si vinul alb, timp de 2 minute. Se adauga buchetelele de broccoli si se mai fierbe acoperit timp de aprox. 12 minute. Se scot cu o spumiera, se scurg si se mentin calde.
 3. Usturoiul se toaca marunt, se adauga sare si se piseaza. Se topeste untul intr-un vas mic, se adauga usturoiul si se amesteca.
 4. Se aseaza broccoli pe un platou fierbinte, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga untul cu usturoi peste sau se lasa intr-un bol mic. Se rade parmezanul deasupra si se serveste.

Alternativa:
Cei ce nu indragesc usturoiul il pot inlocui cu sos olandez. In loc de parmezan, peste mancare se pot presara foi de migdale prajite sau miez de nuca tocat marunt. Ambele se potrivesc excelent cu broccoli.

Sfaturi Utile:
- Pentru a obtine o pasta gustoasa de usturoi, acesta trebuie tocat grosier, sarat si pisat cu lama unui cutit.
- Parmezanul poate fi taiat in felii subtiri, folosind o razatoare pentru cascaval sau castraveti, insa poate fi inlocuit si cu cascaval. Pofta buna!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Aperitive - Garnituri

Broccoli in Unt cu Usturoi
Broccoli in Unt cu Usturoi
Timp
25 min
Categorie
Garnituri
Meniu
Cina


- Broccoli trebuie spalat rapid, deoarece daca sta mult timp in apa, poate pierde chiar si 20% din continutul de vitamina C, de 115 mg/100 g.

 1. Se . . . Detalii